Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató

Az utolsó frissítés dátuma: 2018. június 15.

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 (2016. április 27.) rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelvet hatályon kívül helyezéséről szóló rendelet („általános adatvédelmi rendelet”) értelmében a Kéri Pharma Hungary Kft. („Kéri Pharma Hungary Kft.” és/vagy „Vállalat” és/vagy „mi”) szándéka az adatvédelemre vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek hiánytalan betartása annak érdekében, hogy a felhasználók továbbra is rábízzák a személyes adataikat.
A jelen adatvédelmi tájékoztató arról nyújt bővebb információt, hogy a webhelyünkre való látogatáskor, vagy az önéletrajzok webhelyünkre való beküldésekor, vagy bármilyen, hozzánk köthető művelet elvégzésekor milyen személyes adatokat gyűjtünk, hogyan jutunk ezekhez az adatokhoz, hogyan tároljuk és használjuk fel ezeket az adatokat, milyen feltételek mellett hozzuk nyilvánosságra az adott személyes adatokat, és milyen biztonsági intézkedéseket teszünk a személyes adatok biztonságos őrzése céljából.
A személyes adatok Kéri Pharma Hungary Kft. általi feldolgozásával, valamint az adatvédelemmel kapcsolatos jogok gyakorlásával kapcsolatos kérdéseivel a kijelölt adatvédelmi tisztviselőhöz fordulhat a következő postacímen: 4032 Debrecen, Bartha Boldizsár u. 7., vagy e-mail-címen: dpo@keri.hu.

A személyes adatoknak közvetlenül a felhasználótól való megszerzése


A személyes adatokat (melyek alatt a természetes személyek azonosítására alkalmas adatait értjük) általában magától a felhasználótól kapjuk.
A személyes adatokhoz (mint például vezetéknév, keresztnév, e-mail-cím) általában akkor jutunk hozzá, ha a felhasználó a Kéri Pharma Hungary Kft. együttműködő partnere vagy alkalmazottja kíván lenni, és ezért kitölti a „Kapcsolat” menü alatt található űrlapot.
Ha mellékhatásokat szeretne bejelenteni, személyes adatokhoz csak az Ön ilyen jellegű döntése alapján jutunk hozzá.
Legalább a következő adatokat kell megadni:

  • A bejelentő (az a személy, aki a problémát bejelenti) neve és elérhetőségi adatai (postacím vagy e-mail-cím vagy telefonszám), valamint végzettsége (ha a bejelentést tevő személy egészségügyi szakember);
  • Azon személy nevének kezdőbetűi, és egyéb azonosító adatai, mint például születési ideje, kora/korcsoportja, neme, terhességének ideje, aki az esetleges mellékhatásokat és/vagy az egyéb hatásokat tapasztalta;
  • Az esetleges mellékhatás leírása, mint például a tapasztalt jelek és tünetek, a mellékhatás kezdetének dátuma és az esetleges mellékhatás folyománya;
  • Az érintett Kéri Pharma Hungary Kft. termék neve.


Tekintettel arra, hogy a Kéri Pharma Hungary Kft-nél nagyon komolyan vesszük a fogyasztók és a betegek biztonságát, kulcsfontosságúnak tartjuk a termékeink vagy az általunk forgalmazott termékek biztonságos jellegének folyamatos ellenőrzését.
Az Ön és az Önhöz hasonlók tapasztalatai alapján a lehető legjobb tanácsot tudjuk adni a Kéri Pharma Hungary Kft. saját termékeinek vagy az általa forgalmazott termékek használatával kapcsolatban.

A személyes adatok automatikus vagy más forrásokból való gyűjtése


Egyes esetekben a webhelyre való látogatás eredményeként is gyűjthetünk személyes adatokat (bővebb információt a cookie-król szóló tájékoztató tartalmaz).
Bizonyos esetekben más forrásokból is gyűjthetünk személyes adatokat. Ebből adódóan személyes adatokhoz juthatunk vállalatok egyesülését követően, vagy ha valaki mellékhatásokról számol be a Kéri Pharma Hungary Kft-nek, és ennek során nyilvánosságra hoz bizonyos személyes adatokat. Ez utóbbi esetben úgy tekintjük, hogy Ön hozzájárult a személyes adatainak nyilvánosságra hozatalához.

A személyes adatok csak meghatározott feldolgozási célokra való felhasználása


A személyes adatok feldolgozását a közöttünk fennálló kapcsolattól függően az Ön hozzájárulásával végezzük, ha erre valamely szerződés teljesítése, a Kéri Pharma Hungary Kft. jogszabályoknak való megfelelése vagy olyan, jogos érdekeinek érvényesítése miatt van szükség, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön jogaival és alapvető szabadságaival szemben.
Ha a személyes adatok feldolgozása az Ön hozzájárulása alapján történik (pl. olyan esetekben, amikor beleegyezik, hogy tudományos anyagokat kapjon tőlünk), a hozzájárulás bármikor visszavonható.
A személyes adatokat feldolgozhatjuk továbbá a közöttünk fennálló szerződések teljesítése céljából, valamint annak érdekében, hogy a Kéri Pharma Hungary Kft. a jogi kötelezettségeit teljesítse, vagy adott esetben együttműködjön az illetékes hatóságokkal.
Az Önt megillető jogok és alapvető szabadságok sérelme nélkül a személyes adatokat bizonyos jogos érdekeink érvényesítése céljából is feldolgozhatjuk. Ilyen jogos érdek lehet a szabálysértések megelőzése, felismerése és vizsgálata, ideértve a csalást és a pénzmosást, terrorista cselekmények finanszírozását, kereskedelmi kockázatok elemzését és adminisztrációját bármely igény, cselekvés vagy eljárás tekintetében (ideértve, de nem korlátozódva dokumentumvázlatok elkészítésére és a dokumentumok áttekintésére, a tranzakciók végrehajtásához szükséges dokumentumvázlatok elkészítésére, jogi tanács kérésére, valamint a viták elrendezésének elősegítésére), és/vagy a szerződéses és törvényes jogok és kötelezettségek védelmét és gyakorlását, az állami hatóságokkal való együttműködést.

A megadott adatok felhasználása


A webhely üzemeltetője a Kéri Pharma Hungary Kft. („mi” és/vagy „Kéri Pharma Hungary Kft. ”)
Előfordulhat továbbá, hogy a személyes adatokat együttműködő partnereink tudomására hozzuk. Ide tartoznak például az IT-partnerek, a könyvvizsgálók és jogi tanácsadók, az állami hatóságok és testületek.
A személyes adatok Európai Gazdasági Térségen kívüli átadása a jogi rendelkezések betartásával, a megfelelő óvintézkedések megtételével és adott esetben az érintett értesítésével történik.

Gyermekekre vonatkozó adatvédelmi nyilatkozat


Webhelyünket felnőtt látogatóknak terveztük. Szándékunk szerint nem dolgozzuk fel olyan személyek személyes adatait, akik tudomásunk szerint 18 év alattiak. A 18 év alattiak személyes adatait csak a gyermek szüleinek vagy a gyermek feletti szülői felügyeletet gyakorló személyek előzetes hozzájárulásával dolgozzuk fel. Az ilyen jogi képviselőnek joga van a gyermek által megadott információkat megtekinteni és/vagy az adatok törlését kérni.

A személyes adatok védelme


A Kéri Pharma Hungary Kft. a személyes adatokat oly módon dolgozza fel, amely biztosítja a személyes adatok megfelelő biztonságát, beleértve az illetéktelen vagy törvénysértő feldolgozás, a véletlen adatvesztés, -megsemmisítés vagy -rongálás elleni, a megfelelő technikai és szervezeti lépések megtételével biztosított védelmet. 

A felhasználó jogai


A Kéri Pharma Hungary Kft. által a jelen webhelyen feldolgozott személyes adatokkal kapcsolatban az érintettek jogai a következők:

  • Hozzáféréshez való jog: Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy a személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, a személyes adatokhoz és információkhoz hozzáférést kapjon.
  • Helyesbítéshez való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül helyesbítsék a rá vonatkozó pontatlan vagy hiányos személyes adatokat.
  • Törléshez/elfeledtetéshez való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül töröljék, ha az adatok már nem szükségesek azon feldolgozási célokhoz, amelyek miatt az adatokat gyűjtötték, és a feldolgozásnak nincsen egyéb jogi alapja; ha az adatokat törvénybe ütköző módon gyűjtötték, vagy ha az adatokat valamely jogi kötelezettség teljesítése céljából törölni kell.
  • A korlátozott feldolgozásra irányuló jog, amely akkor alkalmazandó, ha (i) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát; (ii) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri a felhasználásuk korlátozását; (iii) adatkezelés céljából már nincs szükségünk a személyes adatokra, de az érintett jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez igényli őket; (iv) az érintett tiltakozik az adatfeldolgozás ellen, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Kéri Pharma Hungary Kft. jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
  • A feldolgozásra vonatkozó tiltakozáshoz való jog: Kivéve, ha a Kéri Pharma Hungary Kft. bizonyítja, hogy az adatfeldolgozást olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
  • A hozzájárulás visszavonására irányuló jog: Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.
  • Az adathordozhatósághoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a jelen tájékoztatóban meghatározott célból a Kéri Pharma Hungary Kft. rendelkezésére bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.
  • Panasz benyújtásának joga: Az érintett jogosult arra, hogy panaszt nyújtson be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH).
  • Automatizált döntéshozatallal kapcsolatos jog: Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené, kivéve ha az adatkezelés valamely szerződés teljesítése érdekében szükséges, vagy meghozatalát jog teszi lehetővé.


A fent említett jogok gyakorlásához (kivéve a felügyeleti hatósághoz való panasz benyújtását) kérelmet nyújthat be a következő módok bármelyikén:
  • e-mailben: DPO@keri.hu , vagy
  • faxon: +06 52 431 315, vagy
  • postai úton: 4032 Debrecen, Bartha Boldizsár u. 7.

A személyes adatok megőrzésének ideje


A személyes adatokat a közöttünk fennálló kapcsolat függvényében az adott, az üzleti területünkön felmerülő jogi kötelezettségek teljesítéséhez szükséges időtartamig, vagy az alkalmazandó jogszabályokban meghatározott elévülési ideig (például a szerződéses jogviszony megszűnését követő 10 évig), vagy az alkalmazandó jogszabályokban meghatározott archiválási kötelezettség teljesítéséig (például a pénzügyi területen alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően) őrizzük meg.

Az adatvédelmi tájékoztató módosítása


Az adatvédelmi tájékoztatót folyamatosan felülvizsgáljuk, és az esetleges módosításokat előzetes érdeklődés nélkül közzétesszük. A személyes adatok feldolgozása azonban mindig az adatok gyűjtésekor hatályos adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően történik.